Az idei tavaszvárás során nem lehetett arra lehetőségünk, hogy testünk és lelkünk felfrissítéseként elutazzunk egy kellemes wellness helyszínre. Viszont a jó hír az, hogy otthon is tökéletesen el tudunk lazulni, néhány hasznos kiegészítő kíséretében.

Ha huzamosabb ideig otthon tartózkodunk, akkor hajlamosabbak lehetünk magunkról megfeledkezni, esetleg kényelmesebb viseletekben mozgunk a lakásban és nem töltünk elég időt önmagunk megjutalmazásával.

Pedig ez az időszak most részben erről is szólna: a befelé fordulásról, az önmagunkra való odafigyelésről. Egy kád meleg vízbe öntsünk a kedvenc habfürdőnkből, miközben meggyújtunk egy szantálfa illatú füstölőt és a háttérben zenei aláfestésként hallgassunk lassú, meditációs dallamokat. Ha tehetjük, akkor az izzók helyett gyújtsunk mécseseket, illetve használjuk illóolaj párologtatónkat.

Ha szeretnénk relaxálni és nyugodtságra vágyunk, akkor használjunk levendula illóolajat, a citromfű frissít és jókedvre derít, a fodormenta hűsít, az ilang-ilang érzéki hatással bír, a rózsa pedig érzéki, eufórikus jellegű – hogy csak néhányat említsünk közülük.

Merüljünk el a habokban és csukott szemmel lazítsunk, zárjuk ki a külvilágot egy fél órára. Miután kellőképp megpuhult a bőrünk, radírozzuk át a teljes testfelületünket egy természetes recept alapján készült bőrradírral:

A hozzávalókat tekintve nem szükséges hozzá csak méz, só (tengeri só vagy konyhasó), valamint szódabikarbóna – csupa olyan dolgok, amelyeket a konyhában is megtalálunk.
Ha az arányokat tekintjük, akkor kb. 1 kiskanál sóra, egy kiskanál szódabikarbónára és két kiskanál mézre lesz szükségünk. Keverjük jól össze őket és ezt követően ujjainkkal vagy egy ecsettel vigyük fel a nedves bőrre. Először az ujjainkkal, körkörös mozdulatokkal finoman radírozzuk át az arcot, majd kis ideig maszkként hagyjuk hatni (nagyjából 10 percig).
A szemkörnyéknél és a sebeknél óvatosan járjunk el, ügyeljünk rá, hogy ne vigyük bele egyikbe sem, hiszen csíp. Ezt követően mossuk le körkörös mozdulatokkal, majd tiszta törölközővel töröljük át az egész arcot.

Miután jól megtörölköztünk és kellőképpen feltöltődtünk, ne felejtsük el eloltani a mécseseket sem. Ezt követően pedig bújjunk mielőbb ágyba, és a mély alvás garantált.

Hetente egyszer érdemes átradírozni a testet, cserébe lágy és puha tapintású lesz a bőrünk.

Fotó, szerző: Králik Márta