Első hallásra furcsa lehet a kamillás latte receptje és annak kóstolója. Ám megkóstolva rá kell, hogy jöjjünk: van benne valami izgatóan különleges és magával ragadó… Érkezünk, szívvel és recepttel is!

Akkor se szomorkodjunk, ha nyáron nem sikerült kamillát gyűjtenünk saját kezűleg a természetből, hiszen bármelyik drogériából vagy patikából vásárolhatunk belőle. És amellett, hogy teaként, gyulladáscsökkentő borogatásként hasznosítjuk, ezúttal próbáljunk ki valami igazán különlegeset is: mégpedig a kamillás lattét, amely az egyik tökéletes csemegénkké válhat.

Hozzávalók: egy csésze tej (lehet rizstej, mandulatej, zabtej is), 1 evőkanál szárított kamillavirág, egy kis darab fahéj, 2-3 szem szegfűszeg. A hozzávalókat öntsük egybe és kezdjük el lassú tűzön melegíteni, főzzük 5 percen keresztül, de ne forraljuk fel. Ezután vegyük le és hűtsük még 5 percig. Adjunk hozzá egy csipetnyi valódi vaníliaport (vagy néhány csepp vanília aromát). Egy csészébe szűrjük át, szórjunk rá fahéjport. A legvégén tejhabbal is megspékelhetjük.

Fotók: pexels.com