Egy jó masszázs mindig feltölt. Az aromaterápiára épülő, úgynevezett “AromaTouch” technika az élet számtalan területén nyújthat segítséget, relaxálást és egyben feltöltődést mind lelki, mind testi szinten. Önálló és kiegészítő kezelésként is egyaránt eredményes, az AromaTouch kezelés nagyszerű a prevenció szempontjából is, ugyanis kiváló egészségmegőrző terápia. Fontos kiemelni az immunrendszerre gyakorolt támogatást, az idegrendszeri és lelki eredetű problémák enyhítésében és a mozgásszervi panaszok kezelésében a támogató hatást.

Az aromaterápiás irányzaton belül 3 nagyobb irányzat ismert: a német, az angol és a francia. Részletesebben az angol aromaterápiás irányzattal fogunk foglalkozni (mivel ez a szemlélet helyezi a hangsúlyt a masszázsra), valamint a német modellel, hiszen ez az irányzat helyezi a fókuszt a szaglásra, az inhalálásra. Az AromaTouch technika mindkettőt ötvözi, mert egy teljes testkezelés során nem csak a bőr érintésével juttatjuk be a minőségi esszenciákat a szervezetbe, hanem az illóolajok ultrahangos párologtatásának útján az orron keresztül hamar belép a szaglórendszerbe és eléri agyunk limbikus rendszerét, mely többek között felelős az érzelmek kiváltásáért is. Ezért van, hogy bizonyos illatokkal tudunk hatni érzelmeinkre. Az illatok összefonódnak korai emlékekkel is, ahogy egy amerikai írónő, Helen Keller mondta:

„A szaglás nagyhatalmú varázsló, amely ezer kilométerre, s addigi életünk bármely pillanatába elrepíthet.”

Az vitathatatlan, hogy az illatoknak óriási szerepe van az életünk több területén is, de hogyan tud segíteni az AromaTouch kezelés ebben és milyen illatokat használnak?

Marguerite Maury biokémikusnak köszönhető az a szemlélet, hogy hatásosabb a kezelés, ha az aromaterápiát a masszázzsal ötvözzük. Az illóolajok nemcsak belégzéssel jutnak be a szervezetbe, hanem nagyon hamar, a bőrön át felszívódva is. Ezért sem mindegy, hogy mit kenünk magunkra, hogy milyen minőségű illóolajokkal végezzük az AromaTouch kezelést.

Az AromaTouch a testünket és lelkünket  harmonizáló, feltöltő kezelés, amely túlmutat a hagyományos masszázsokon.  A kezelés során 8 különböző illóolajat használnak, melyeket szakszerűen, megfelelő sorrendben visznek fel a bőrre,  különösen a hátba, vállba, kézbe, nyakba a fejet is érintve és végül a talpra.  A kezelés elején először a lucfenyőt, kék kamillát és tömjént is tartalmazó illóolajat jut be a bőrön keresztül a szervezetbe,  amely – híven a nevéhez – elősegíti a belső béke és a harmónia állapotának elérését. Olykor szervezetünk stressztűrő képessége csökkent üzemmódra kapcsol, ami megmutatkozik a gerincen és az izmok feszültségén. Ezt hivatott feloldani a levendula illóolaj, hiszen kiegyensúlyozó hatással bír egyaránt az érzelmekre is, megnyugtathatja az idegrendszert, nyugalmat, egyensúlyt hoz a mindennapi életünkbe.

Ezt követően a kezelés következő lépésében két immunrendszert támogató olaj kerül bemasszírozásra gyengéden a gerincoszlop mentén két olyan speciális illóolaj keverékével, melyek fertőtlenítő, csíraölő, vírus és baktériumölő hatásukról ismertek. Az illóolajakat tartalmazó keverék illata is markáns, tartalmazza a vadnarancs, szegfűszeg, fahéj, eukaliptusz esszenciáját, melyek együttesen hivatottak legyőzni a baktériumokat, vírusokat.

A kezelés élénkítő, harmadik fázisában keringésjavító esszenciális olajokat tartalmazó keverék kerül besimításra a lapockába és a nyak területére, amelyek együttesen jól oldják a görcsöket és a különböző izomfeszültséget a testben, segítenek az izomfájdalmak leküzdésében is.

A kezelés utolsó részében pedig a bőséget hozó és a boldogságot jelképező esszenciális olaj, valamint egy hűsítő, felfrissítő, élénkítő olaj jótékony hatása élvezhető a gerinc mentén és a talpak reflexpontjain.

Fontos, hogy a sorrendet érdemes betartani mert ezzel a módszerrel a magas minőségű esszenciális olajok jótékony hatása maximálisan kiteljesedik.

A lenyűgöző élményt nyújtó AromaTouch technika egy új korszakot jelent az esszenciális olajok alkalmazásának szempontjából. A relaxáló, feltöltő, csodálatos élményt nyújtó kezelés Patrícia varázskezei által is átélhető.

Szerző: Havasi Patrícia – aromaterápiás tanácsadó

Fotók: pexels.com