A virágok királynője, a rózsa nem csak szemet gyönyörködtető látvány és illatával nem csak az orrunkat kényezteti, hanem valódi gasztronómiai élménnyé is válhat. A rózsa használható teák elkészítéséhez, borokhoz, desszertekhez, jégkrémhez, italokhoz és salátákhoz is, valamint hidratáló és bőrápoló rózsavíz is készülhet belőle. A különleges rózsák és a zamatos borok kedvelőivel most egy mennyei receptet osztunk meg.

Rozé sangría (alkoholos)

Hozzávalók: egy üveg rozét (750 ml) öntsünk zárható kancsóba vagy üvegbe. Adjunk hozzá 300 ml ananászlevet, 3 evőkanál juharszirupot, 2 evőkanál áfonyát, 1-1 marék málnát vagy szedret és ananászdarabokat. Édesítsük sziruppal, majd tegyük hűvös helyre. Felszolgálás előtt 12-24 óráig érleljük hűtőben. Egészségünkre!

Fotók: pexels.com