Pompás színes virágaival egy valódi tündérmese kellős közepébe repít bennünket látványával a csillagfürt (más néven Lupin), amely már az ókortól kezdve valódi kultúrnövénynek számított. A hiedelmek szerint ez a növény a csillagokból gyűjt tápanyagot és zöld részeivel növeli a talaj termékenységét. A legismertebb három típusa a fehér, a kék és a sárga virágú csillagfürt. Termesztése a mezőgazdaságban terjedt el, takarmányozásra is használják, ám a szépségipar is felfedezte e csodás növény jótékony hatását.

A csillagfürtnek leginkább a babjából kinyert olajat hasznosítják, amely vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Hajápolás

Az édes csillagfürt kivonata újraaktiválja a haj életciklusát és csökkenti a kihullott haj mennyiségét. Regenerálja a hajtöveket, serkenti a vérkeringést, ráadásul a hajszálak pusztulásáért felelős faggyúkiválasztást csökkenti, ezáltal lassítja a hajszálak hullását és elősegíti a hajnövekedést.

Arcápolás

A csillagfürt olaja ráncfeltöltő hatású, javítja a bőr egyenetlenségeit, remekül hidratál, ráadásul a szeplőket, öregségi foltokat is halványítja. Serkenti a kollagéntermelődést, így vízmegkötő képességének köszönhetően a bőr feszesebbé és hidratáltabbá válik.

Gyulladáscsökkentő hatásának és faggyúmirigy szabályzó képességének köszönhetően segít megelőzni a pattanások kialakulását, szabályozza a faggyúmirigy működését és összehúzza a tág pórusokat is.

Következzen egy egyszerű csillagfürt olajas szépségápoló recept:

  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál csillagfürt olaj
  • 1 teáskanál rózsavíz

A hozzávalókat keverjük össze, vigyük fel az arcra, majd 15 perc eltelte után alaposan mossuk le. Extra hidratálásként és tonizálásként rózsavízzel ápoljuk, ezáltal egész nap friss és illatos, üde arcbőrünk lesz.

Fotók: pexels.com