Készültünk Nektek egy alkoholmentes, isteni frissítő itallal a kánikula időszakra!

Végre. Várva vártuk, itt az igazi nyár. A legérdemesebb ilyenkor a friss gyümölcsök, gyümölcslevek fogyasztására koncentrálni és kerülni a megterhelő, zsírosabb ételek fogyasztását. És persze figyeljünk oda a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre (nem alkoholos, nem koffeines), ami könnyen fog menni ilyen mennyei ízű frappé mellett!

Hozzávalók:

Fél csésze víz, 3 teáskanál agávészirup (vagy méz), 2 felszeletelt és fagyasztott őszibarack (tegyünk félre a tálaláshoz is), 1/4 csésze plusz 2 evőkanál őszibarack nektár, 1 teáskanálnyi menta (+a felszolgáláshoz)

Elkészítése:

Turmixoljuk össze a vizet, az agávészirupot (vagy mézet), az őszibarackot 1 csésze jégkásával (vagy apró jégkockákkal), öntsünk hozzá kis mennyiségű hideg vizet, amíg krémessé nem válik az állaga. A végén adjuk hozzá az apróra vágott mentalevelet is, majd tálaljuk fel őszibarack szeletekkel és mentalevelekkel.

Egészségetekre!

Fotók: pexels.com