Az egészségügyi maszk viselése megviseli bőrünket. Mit tehetünk ellene? Sokan egy új megjelenő bőrtípussal, a maszk által rongálódott bőrrel kapcsolatban keresnek meg minket. Valószínűleg nem csak mi, esztétikában dolgozók tapasztaltuk, hogy a maszk viselésének következtében megváltozott aktuális bőrállapotunk. Ennek egyik oka a napi egészségügyi rutinjainkon való változtatás.

Hogyan viseli meg bőrünk állapotát a maszk viselése?

A maszkok és más védőruházat olyan anyagokból készülnek, amelyek nem mindig teszik lehetővé a bőr megfelelő oxigénellátását. A nyomás, súrlódás és hosszabb ideig fedett bőr fulladt és reaktív lesz. A tünetek között szerepel a dermatitisz, a pattanások kialakulása, irritáció vagy hámlás. Szerencsére ezek a tünetek elkerülhetők vagy minimalizálhatók a megfelelő szépség rituáléval.

A V Beauty Institute-nál nem ijedünk meg, ha ilyet tapasztalunk, hisz nálunk minden kezelés diagnosztikával kezdődik, és mindig az aktuális tüneteket kezeljük, a Biologique Recherche kezeléseink első lépése minden esetben a SKIN INSTANT megállapítása, ami magyarul annyit jelent, hogy egy anamnézis segítségével megállapítjuk a bőr éppen aktuális állapotát.

Mi az a 3 lépés, amire ilyenkor nagyobb figyelmet kell szentelnünk?

  1. alapos tisztítás 
  2. intenzív hidratálás
  3. táplálás

Ha az otthoni bőrápolási rutinhoz szeretnénk összeállítani egy gyors segítség csomagot,  az alábbi termékeket javasoljuk:

Első lépésként:

Tisztítsd meg bőrödet reggel és este a LAIT EV arclemosó tejjel, ami lipid réteg építő A és F vitamint is tartalmaz,a regeneráló sejtszintű oligopeptidek mellett.

A szokásos krémeid mellett most használj hidratáló maszkokat is, (csak vízhiányos lett a bőröd) erre a Masque Visolatine a tökéletes megoldás, amiben bőrvédő E vitamin van, és a lipid réteget regeneráló makadámia olaj.

Ha már zsírhiányt is tapasztalsz, amitől érzékeny is lett a bőröd, használj Masque Biosensiblet, amiben oldott NMF, Hyaluron és a híres Sacha Inchi olaj gondoskodik bőröd visszaépítéséről.

Éjszakára is van egy tuti tippünk, ha reggelre igazán ragyogni akarsz: a Creme Masque Vernix csodákra képes, hisz a védelemről a BR kutatói által kimondottan nyugtatásra kifejlesztett AntiROS és AntiRNS anyagok mellet természetesen ez a krém is tartalmaz sejtszintű oligopeptideket. 

Ha tetszett a cikk, kövess minket, ha kérdésed van, írj, minden kérdésedre válaszolunk!

Szerző, nyitókép: V Beauty Institute és Professio Klinika

„ A szépség szolgálatában”

www.plasztika.com

Szövegközi fotó: pexels.com